Z uporabo našega spletnega mesta potrjujete, da ste prebrali, razumete in se strinjate s piškotki in s Pogoji uporabe.

Marmelade, žganje in kis – sadjarstvo Ficko

Pri njih nastajajo kakovostni izdelki, ki so posebnost na slovenskem tržišču. Osnova so posebej izbrane sadne vrste, saj pri njih rasteta prvi nasad kutine in prvi nasad nešplje v Sloveniji.

Subjekt SADJARSTVO FICKO - Martin Ficko s.p.
Naslov Rogašovci 78, 9262 Rogašovci
GSM 041 713 450 (Brigita)
GSM 041 792 328 (Martin)
E-mail [email protected]
Spletna stran Sadjarstvo Ficko

Na začetku so želeli proizvajati domače žganje in likerje, vendar so zaradi manjšega pridelka v mladem sadovnjaku raje začeli s pridelavo marmelade. Trenutno proizvajajo marmelado iz kutine, stare sorte grozdja (jurke), jabolk iz starega sadovnjaka, sliv, breskev ter jagod in hruške viljamovke. To so domače marmelade, narejene po starih receptih, brez vsakih dodatkov ali konzervansov. Ponujajo pa tudi tri vrste marmelade brez dodanega sladkorja. Z rastjo pridelka v sadovnjakih so lahko pričeli proizvajati žganje iz kutine, nešplje in sliv, imajo pa tudi tri vrste likerjev iz kutine, nešplje in grozdja (jurke).

So družina treh generacij, kjer ima vsak svoje mesto in tudi naloge, da izpolni mozaik celotne kmetije. Najstarejša generacija (Vendel, Terezija) se je s kmetijstvom ukvarjala že desetletja, sedanja generacija (Martin, Brigita) je obstoječo poljedelsko-živinorejsko kmetijo začela preusmerjati v sadjarsko, najmlajša generacija (Maja, Jaka) pa že pridno pomaga na kmetiji.

Mikroklima zahodnega Goričkega, idealna sadjarska pobočja in z apnencem bogata tla, ki odražajo ostanke Panonskega morja, dajejo njihovemu sadju poseben ton. Nestalne vremenske razmere, ki se spreminjajo od leta do leta, pa se odražajo tudi v končnih izdelkih. Želijo proizvajati izdelke, kot jim jih ponudi narava, saj jim delo v sožitju z naravo rodi najlepše in najboljše plodove.