Ekološka kmetija Flisar Gjergjek

Subjekt Ekološka kmetija Flisar Gjergjek
Naslov Korovci 28, 9261 Cankova
GSM 040 550 373 (Boštjan)
E-mail [email protected]
Spletna Stran Ekološka kmetija Flisar Gjergjek
Instagram ekokmetija_flisar_gjergjek
Facebook Ekološka kmetija Flisar Gjergjek

Ekološka kmetija Flisar Gjergjek izhaja iz 200-letne tradicije kmetovanja v Krajinskem parku Goričko. Nahajajo se v obmejni vasi Korovci, v občini Cankova. V skrb za kmetijo vlagajo ves svoj čas in delo na njej je njihovo življenje, v katerega je vključena vsa družina – mlada prevzemnica kmetije Danijela z možem Boštjanom in otrokoma ter Danijelini starši. Vsi skupaj se trudijo ohranjati izkušnje prednikov in jih združevati s sodobnimi poslovnimi modeli, saj le tako lahko trgu nudijo ustrezno kakovost, ki bo v prihodnosti služila tudi njihovim otrokom.

Kmetija obsega 13 hektarjev trajnih travnikov in 12 hektarjev obdelovalnih površin z deteljami, žiti in oljnimi bučami, v letu 2019 pa so zasejali prvo njivo industrijske konoplje. Ukvarjajo se tudi z vzrejo pašne govedi in prašičerejo. Število glav govedi letno niha med 30 in 37, od tega imajo 15 krav dojilj. Govedo ima iz zavetišča prost dostop na pašnik skozi vse leto.

Pridelujejo buče avtohtone sorte Slovenska golica in ajdo avtohtone sorte Darja. Po ekološkem postopku pridelave in predelave vam ponujajo izdelke, kot so sveže goveje meso, bučno olje, ajdova kaša in ajdova moka. V letu 2018 so v ponudbo uvrstili tudi pridelke iz starih sort jabolk in starih sort grozdja (jurka, francozar) v obliki jabolčnega soka in soka iz jurke, jabolčnega kisa ter sadnega namaza iz jurke in francozarja.

S koncem leta 2019 na trg uvajajo nov segment ponudbe z izdelki, kot so domača prekmurska šunka, polsuha salama in klobase za kuhanje (paraši).

Certificirana ekološka pridelava omogoča varno in sledljivo pot z njive, pašnika, vrta ali sadovnjaka do domače mize uporabnika. Kot ekološka kmetija so prejemnik certifikatov Ekološki in Ekološki EU ter Izbrana kakovost Slovenija.