Z uporabo našega spletnega mesta potrjujete, da ste prebrali, razumete in se strinjate s piškotki in s Pogoji uporabe.

Bučno olje - Vlaj

Subjekt Vlado Vlaj - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Naslov Bodonci 102, 9265 Bodonci
GSM 031 317 953 (Vlado)
E-mail [email protected]
Spletna stran Kmetija Vlaj
Facebook Kmetija Vlaj

Kmetija Vlaj se nahaja v Bodoncih (občina Puconci) na obronkih Goričkega, kjer si hribi in doline podajajo roke. Trenutno kmetijo vodi tretja generacija. Na kmetiji živijo gospodar Vlado z ženo Danico, hčerka Janja in njen fant Mitja ter babica Zlatica. V preteklosti je bila kmetija usmerjena v živinorejo in poljedelstvo. Po letu 2011 so živinorejo opustili, tako da je njihova osnovna dejavnost danes poljedelstvo.

Na kmetiji Vlaj se ukvarjajo predvsem s pridelavo in prodajo bučnega olja. Dopolnilno dejavnost na kmetiji za prodajo olja in drugih maščob imajo registrirano od leta 2011. Obdelujejo 7 ha njivskih površin, nekaj imajo travnikov in gozda. Letno na njivah pridelajo največ buč.

Ponujajo bučno olje, pražena bučna semena in orehovo olje. V ponudbi imajo tudi različne darilne pakete z domačimi izdelki, ki so lahko darilo za Vaše najdražje ali pa za poslovne partnerje. Vsebino posameznih paketov prilagodijo željam strank.

Za svoje bučno olje so prejeli že več zlatih priznanj. V letu 2016 je kmetija Vlaj prejela tudi pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko. Leta 2018 so na 1. mednarodnem ocenjevanju bučnega olja Alpe-Adria v Varaždinu prejeli srebrno priznanje. Na letošnjem 2. mednarodnem ocenjevanju bučnega olja Alpe-Adria v Varaždinu pa so med 184 vzorci bučnega olja prejeli zlato priznanje. Iz Slovenije je bilo oddanih 45 vzorcev in prav njihovo bučno olje je prejelo najvišjo oceno med slovenskimi olji.