Z uporabo našega spletnega mesta potrjujete, da ste prebrali, razumete in se strinjate s piškotki in s Pogoji uporabe.

Izdelki iz sivke Grily Naturae - kmetija Osterc

Subjekt Matej Osterc – Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Naslov Vučja vas 50, 9242 Križevci pri Ljutomeru
GSM 040 551 726 (Ines)
GSM 031 516 854 (Andreja)
E-mail [email protected]

Zgodovina kmetije sega 400 let nazaj, ko se je ukvarjala z vsem drugim kot s sivko. Od poljedelstva, govedoreje, konjereje, prašičereje, vinogradništva do čebelarstva in sivke. Svežemu magistru fakultete za Kmetijstvo in biosistemske vede se je utrnila ideja o ekološkem kmetijstvu, pravzaprav o ekološkem nasadu sivke.

Sivka je čudovita modra rastlina z omamnim vonjem. Lavandula angustifolia ali prava sivka, kot ji nekateri rečejo, zaseda 0,28 hektarja površine, kar znese 1350 sadik. Nasad obdelujejo ročno, tako da je zagotovljena najvišja kakovost cvetov. Od prvega dne se lahko pohvalijo tudi s certifikatom za ekološki nasad.

Za izdelavo in predelavo cvetov imajo svojo destilarno, kjer destilirajo ročno nabrane cvetove in tako dobijo 100-odsotno eterično olje sivke ter rožno vodico. Iz eteričnega olja in cvetov izdelujejo različne izdelke, kot so, mila, solne kopeli, balzam za ustnice in še mnogo drugih. Svojo ponudbo dopolnjujejo tudi z drugimi ekološkimi izdelki, na primer salamo s sivko in vzglavnikom z ajdovimi luščinami ter sivko.

Ukvarjajo se še s čebelarstvom in visokodebelnim nasadom jablan. Pridelujejo različne vrste medu, ki so značilni za regijo. Iz jabolk, ki so prav tako ekološke, pridelujejo staran jabolčni kis in 100-odstotno stisnjen sok.

Blagovna znamka Grilly naturae je nastala po vzdevku, ki prehaja iz roda v rod. Grilek, kot kličejo prijatelji lastnika ekološke kmetije, je živahen čriček; prav tako živahen zna biti tudi Grilek.

Naj vas omamen vonj sivke popelje v obilje ekoloških pridelkov osrčja Prlekije.